Kollektion: Amelie Guillot

 

Amelie Guillot - Fra Bourgogne til Jura

Amelie Guillot er uddannet i Dijon, og har sit ophav såvel som evner fra Bourgogne. Hun blev dog tidligt forelsket i landskabet i Jura, og rykkede derfor teltpløkkerne op og flyttede til Molamboz, hvor hun indtil nu har lavet vin i 28+ år

Hun arbejder biodynamisk (ikke certificeret), altså er der både blomster og bier mellem vinstokkene, og diverse narrestreger er helt og aldeles udeladt i produktionen. Hun har  ca. 3,2 hektar med vinstokke, altså laver hun ikke særligt mange flasker.
 
Arbejdet foregår videst muligt i hånden, men manuelle maskiner er også velkomne til flaskearbejdet.
 

Frugt og flotte farver

I Amelies vine finder du altid spandevis af frugt. Hun har en helt særlig evne til at lade frugten stå allerforrest, men på den der indsmigrende og delikate facon. Syren er også fremtræden, som den skal være det. 
 
Hendes vine spænder sig over de mest gængse druer i Jura - altså Chardonnay, Savagnin, Poulsard og Trousseau - og hun laver både ouille og sous voile vine, ligesom hun har Macvin og en uhyggeligt lækker Vin Jaune i sortiment.